Karsten Moholt blant de første selskapene i Norge som sertifiserer sine medarbeidere i henhold til en ny IECEx-ordning

Karsten Moholt var det første reparasjons- og overhalingsverkstedet i Skandinavia som ble tildelt IECEx-sertifisering for reparasjon og overhaling av Ex-utstyr i henhold til følgende internasjonale standarder: IEC 60079-19 (reparasjon og overhaling av Ex-merket utstyr), IEC 60079-17 (Ex-inspeksjon), IEC 60079-14 (Ex-installasjon).

Nå er Karsten Moholt blant de første selskapene i Norge som sertifiserer sine medarbeidere i henhold til en ny IECEx-ordning som gjelder for personale som arbeider med Ex-utstyr.

I 2013 lanserte IECEx (International Electrotechnical Commission system for Certification to standards relating to Equipment for use in explosive atmospheres) en ordning for sertifisering av personalets kompetanse: IECEx Certification of Personnel Competencies Scheme. Dette er den første internasjonale ordningen for sertifisering av personale som arbeider med utstyr, installasjoner og vedlikehold i Ex-industrien, og den omfatter 10 enheter som brukes til å fastslå hver persons kompetansenivå.

Ordningen gir selskaper uavhengig bevis for at en medarbeider som har et IECEx Certificate of Personnel Competencies, har kunnskapene og ferdighetene som kreves for å etterleve de internasjonale Ex-standardene. Denne sertifiseringen er internasjonalt anerkjent og kan brukes som kompetansebevis på tvers av landegrenser.

Karsten Moholt var blant de første selskapene i Norge som fikk sine medarbeidere til å fullføre ulike enheter i sertifiseringsordningen. Av 26 sertifiserte arbeidere i Norge, kommer 8 av dem fra Karsten Moholt og de er sertifisert i henhold til enhet Ex 001 i IECEx-ordningen. Opp gjennom årene har selskapet opparbeidet seg unik ekspertise innenfor Ex, og vi er stolte over at den kompetansen er vurdert og bekreftet av en uavhengig part.

 

Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om de Ex-relaterte tjenestene som vår engineering-avdeling kan tilby:

E-post: service@kmoas.no

tel. 55 94 34 00