Oppretter internasjonal pris til minne om Karsten Moholt og sønn

Den internasjonale bransjeforeningen EASA ønsker at en årlig verdensomspennende pris skal fremme unge talenter i elektrobransjen. Samtidig vil EASA hedre sin tidligere president Karsten Moholt og hans sønn, tidligere regional direktør, Karsten Aleksander Moholt, som begge omkom da et Air France fly styrtet i Atlanterhavet i 200

Karsten Moholt og Karsten Aleksander Moholt var begge ansett som pionerer innenfor elektrofaget, og var aktive i bransjeforeningen EASA som nå oppretter Karsten Moholt Exeptional Achievement Award.

- Det gleder oss at EASA oppretter en slik pris til minne om min far Karsten Moholt og min bror Karsten Aleksander Moholt. Vi håper prisen vil bli til inspirasjon for unge og dyktige mennesker som arbeider i vår bransjen, og at dette kan bidra til økt rekruttering til bransjen, sier Linn Cecilie Moholt, administrerende direktør i Karsten Moholt AS.

EASA (Electrical Apparatus Service Association) er en internasjonal bransjeforening som arbeider for å formidle informasjon og utdanning for sine medlemmer. EASA har i dag nærmere 2 200 medlemsbedrifter verden over som driver med utvikling, salg og vedlikehold av elektromekaniskutstyr.

Karsten Moholt Exeptional Achievement Award vil bli gitt til en person under 30 år, som har vist ekstraordinære evner innenfor faget, og som har blitt nominert av en av EASAs medlemsbedrifter.  

Vinneren av prisen vil få:  

  • Reise og opphold til EASA sin årlige konferanse (nytt sted hvert år), hvor prisen deles ut.
  • Reisegavekort på 2500 Euro
  • Reise og opphold til Karsten Moholt AS i Bergen for omvisning.

Juryen vil bestå av den nåværende og forhenværende president i EASA, og den første prisen skal deles ut 4. oktober 2013 (Frist for nominasjon er 1. juli). Prisen vil bli delt ut for første gang på EASAs årskonferanse i Palma i Spania av Linn Cecilie Moholt som representerer Moholt-familiene i juryen.  

Bakgrunn om Karsten Moholt og Karsten Aleksander Moholt:

Karsten Moholt var utdannet elektroingeniør og overtok ledelsen av Karsten Moholt AS etter sin far i 1991. Under hans ledelse ekspandert firmaet fra å være en liten lokal bedrift med 25 ansatte, til et elektromekanisk kompetansesenter med 170 ansatte, med kunder over hele verden. Karsten Moholt var kjent for sin store tekniske innsikt og energiske innsatsvilje for selskapets kunder. I 1998 startet Karsten Aleksander Moholt i bedriften. Han var utdannet sivilingeniør fra Institutt for Elkraftteknikk vet NTNU i Trondheim. Han ble fort anerkjent for sin faglige tyngde og rolige tilnærming til problemer. Sammen utgjorde Karsten og Karsten Aleksander et meget kompetent team som var høyt respektert i bransjen.

For ytterligere informasjon: Linn Cecilie Moholt, adm.direktør, Karsten Moholt AS:  tlf.: 932 50 802

Last ned Karsten Moholt Exeptional Achievement Award skjema her.